Primirje za obilje


Ti možda hodaš okolo otvorena, golih grudi - kao majka spremna nahraniti svako mladunče koje treba mlijeka, kao žena spremna grliti se noću za inspiraciju.... a oni te proganjaju i prozivaju kao kurvu ili vješticu...


Ti si možda uspjela svog psa staviti na uzicu, ali ne možeš i prijateljicu koja mu je nalik, barem po boji krzna, uvijek te iznervira njena osuda...


Ti si možda napustila društvo s njegovim lažnim slavljima i trenutnim ushitima, ali te njhova buka ipak prati iza leđa, kao sjena...


I virusa uma, buba crvenih od krvi koje su se napile parazitirajući ljude si svjesna - gledaš kako utječu na um kao plima i oseka, ali te ipak povuku unazad emotivnoo kada zrače kroz mišićavog mladića...


E pa, ovaj tjedan, je prilika za pomirenja ovih sila u nama. Nisu glavni neprijatelji ni zle, ljubomorne tetke u obitelji, ni strastveni, ali samoživi muškarci koji te mame požudom i tako emotivno crpe, ni društvo s galamom gluposti, ni matriks bube mirkootrovne... ni lažni proroci, ni kompjutorske vanzemaljske baze s Mjeseca... Bez daljnjeg, oni mogu biti smetnja i izazivati ti kaos ili potrebu da se makneš. Ili boriš. Ali, to je samo zato što su odraz pravog neprijatelja. Kada s njim uđeš u primirje, možeš mirno stvarati što želiš i trebaš. To primirje različitih sila, suprotstavljenih - ti daje znanje koje se dalje nastavlja oplemenjivati i materijalizirati, iz tvog mira.


Primirje s neprijateljem uspostavljaš tako da ga za početak prepoznaš. Glavni neprijatelj je Laž. Laž, zabluda, zavaravanje i samozavaravanje - ima razna lica. Ona imaju svoju pratnju, koju izazivaju - Strah, pa onda on izrađa svojih još sljedbenika (sve tvoji neprijatelji), a to su Glad/Požuda (stalno te tjera da hoćeš više jer misliš da nisi dovoljno biće samo po sebi), zatim Zanos Opsjednutosti (taj je zajeban, onako sve emotivno, kičasto i veselo, a zapravo ti prekriva puno emocija jasnoću, a time istinu), iz njega izlaze Projekcije kao neprijateljice. Opijenost željama, nadanjima, fantazijama uslijed kojih ne vidiš jasno što jesi i kako je oko tebe. Ovo su tvoji glavni neprijatelji, a njima vlada Laž.


Kako se sad pomiriti? Naradije bi čovjek zgrabio svoj mač i sve to prerezao, ali... možda postoji bolji način. Jer on će uvijek biti tu, konačno kaže se da je Bog stvorio sve, Tao su yin i yang, Krishna je stvorio Maju (iluziju) i, ruku na srce, svaka manifestacija implicira iluziju jer je odraz stvoritelja. Stoga, prvi teret makni sa srca: s laži se ne treba boriti. Ona, kada je gledaš kao svoj zrcalni odraz, i to onako budno, ptičjeg prodornog oka - se raspršava kao mjehurić sapunice. Prestaje dominirati nad tobom. A to znači da te prestaje povlačiti u lunatička stanja uma gdje imaš potrebe pretjerano davati, bježati, objašnjavati... gdje te tuđe riječi bole. Čini da na uzdi držiš svog psa, odnosno slabost emotivnu, ovisnost, tendenciju osjećajnim izlijevanjima i zabludama, slinavljenju nad prolaznim bubama trendova. A kad to ostvariš, samim svojim primjerom, vibracijom... tvoja muzika odjekuje, tvoja frekvencija dotiče svakoga, i ne dodiruje te je li netko plješće ili te proziva.


Primirje počinje promatranjem. Ovaj tjedan je optimalan za pogledati svog Neprijatelja i sva njegova lica kao što gledaš odraz u ogledalu. Budući da je glavna tema tvoje mjesto u društvu (MJESEC, SUD, 2 MAČA) - a ono je važno jer tako svijet činiš boljim - prepoznaj kada te neprijatelj sabotira i smij mu se u facu. Kad god imaš potrebu okrenuti leđa kaosu i galamama društva jer te čine ludim i mračnim, sjeti se da zatvarajući vrata od svijeta, njegovih horor priča i paranoja, zatvaraš rata i svjetlu u ljudima: stoga odluči pogledati i iskoračiti u kvalitetne kontakte, a od buka se brani uzemljenošću.


Kada god pokušavaš grozničavo zadržati staro iako ti ga je već puna kapa, sjeti se da ne možeš živjeti u tijesnoj koži i usudi se koraknuti u nepoznato, laganim ritmom, kao po noći kad opipkuješ novu stvarnost. Kad god uočiš da te ganja negativna percepcija vanjskog svijeta - to kako smo propali, kako će nas matriks sve pretvoriti u robote, kako smo već premoreni zombiji i bit će sve gore jer su ljudi sjebani frekvencijama koje posipaju po njima i nemaju utjecaja.... Shvati da će te slijeđenje te linije zakopati u grobu jadikovki i ostaviti te da se tamo tako koprcaš zauvijek. Nasuprot tome, pogledaj kakav svijet mogu stvoriti ljudi, koju snagu ima čovjek kada viče i kreće se, vidi koliko muzike može zemaljski orkestar proizvesti na strunama svemira. Konačno, i mi i oni, i pozitivni i negativni su "samo" hrpa subatomskih čestica koje djeluju prema svjesnom poticaju.


I, kad je tome tako - pitaj se: koji svjestan poticaj ja pružam da svijet bude bolji? Što doprinosim, kako osvjetljavam svijet na način koji meni iznutra znači? Ne idejama, snovima, maštanjima, nego djelovanjem u praksi, radom iz svojih darova i znanja.


Nemoj da tvoji snovi ostanu samo noćna šetnja. Pretvori ih u djelovanja, a za to ti treba društvo. Ako nećeš ti, netko će drugi. Ne netko pametniji, ili dublji, nego uporniji i glasniji. A onda poslije nema plakanja u noći i protestiranja. Zato, kad unutarnji neprijatelj šalje bube sumnje - da ne možeš, da ne vrijediš, da nema smisla, da nešto nije dovoljno... ili imaš nevidljive blokade u vidu osjećaja izgubljenosti u noći... stani na tren jer je to poziv da dovršiš unutarnju preobrazbu, umiranje neko za neko novo ustajanje iz groba, i kreneš djelovati. S novom vjerom, odlučnošću da ne okrećeš glavu nego doprineseš svoj sjaj koliko možeš.


To je primirje ostvareno: pogledaš u sve propale snove, planove, izgubljene nade i kažeš hvala, jer sad znam kako neću opet i neću dalje. Prepreke ću koristiti kao ogledalo da osvijestim mrakove ili noćne rane, dati si vrijeme potrebno za transformaciju i krenuti mirno dalje. U konačnici, na ovom svijetu, galaksiji i svemiru - svi smo subatomske čestice. Jedna golema obitelj njih. To ti daje duševno pravo i podršku da djeluješ kako iznutra osjećaš da je najuzvišenije s tvojom slikom ostvarene više plemenite (anđeoske) svijesti u materiji.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram