Nova sila


"Evo, put je otvoren. Što te blokiralo, završeno je. Što te vezalo, prerezano je. Sad imaš svu svoju snagu da kreneš" - kažu OBJEŠENI, SMRT i SNAGA kad pitam karte na čemu je najbolje da svjestan čovjek radi sa sobom ovaj tjedan, kako bi bio najusklađeniji sa svojom bogoljudskom prirodom i cijelim svemirom. Raditi na snazi...


Novoj snazi. To je ona koju osjetiš nakon dugog okrepljujućeg sna, bez obzira na poneku moru u procesu spavanja. Možda ono što osjeti medvjed kada nakon zimske hibernacije ustane u proljeće. Ili čak ona sila nedirnuta, nepotrošena koju u punom obimu imaju male bebe, djeca.


Energija na raspolaganju silna. I što s njom? Obično čovjek, kad se tako oslobodi nečega – jer je jednostavno završilo, lanci su strulili i pali ili prerezani ili je jednostavno prirodni kraj i početak novog ciklusa – podivlja od snage. Kao kad gladan navali redom na sve pred sobom. Tako možemo i mi osjetiti ovaj tjedan taj impuls da željni akcije i puni života krenemo u nešto, osvojimo sve što nismo ili smo mislili da je izgubljeno. Ali! Bez žurbe je zapravo uputa. Ovu snagu je mudro usmjeriti na ono što nas je isprva i objesilo, iscjeljenje ili zreljenje – osvještenje – onih unutarnjih načina koji su nas isprva i doveli do nemoći. Da, baš sad kad imamo moć boriti se s lavovima života, prvi korak je osjetiti u tijelu i novi način nošenja s njima.


Ako smo nekad probleme rješavali „muški“, aktivno, naglo i jang, onda je sada pravo ići suprotnim načinom – „ženski“, odlučno, a smireno, yin. Tamo gdje smo ruke skrivali i povlačili se od akcije, ruke uposliti. Svjesno pogledati u područja svoje psihe, sebe, svog života na kojima smo se osjećali nemoćno i blokirano, pa njih pokrenuti, makar umom, makar željom da ozdrave i sjaje slavno. Tu novu snagu testira, a što će drugo nego – borba. No opet, bez žurbe. Ulijetanje načinom sirove muške snage u svaku borbu nas je prvi puta objesilo, a sada je umijeće razviti probirljivost borbi u koje ulazimo.


A konflikti s partnerom, društvom, savezima... ovaj tjedan imaju funkciju provokacije (VITEZ MAČEVA, AS PEHARA). Za što se vrijedi boriti? Za svoju vrijednost, jasno. A koja je tvoja prava vrijednost? Ona istinska, tvoja - za koju spremno umireš i preporađaš se, prekrajaš, usavršavaš? To je prava. Ona koju bi svaki čovjek poželio ostvarenu da ima čarobnu lampu čiji duh ispunjava samo jednu želju. Znači, usmjerenje na nju, na taj cilj. Koja vrata sreće želiš otvorena? Te vrijednosti naći će se u kući, odnosno onome što čovjek doživljava domom. Pogledaj male stvari koje ti znače, ukrase, pogledaj što čini da se osjećaš „kao kod kuće“ – sretno, puno, lijepo i sito. Takvi ljudi i odnosi trebaju ostati. Postojeće pregovorima i dogovorima dići na taj nivo, ili razriješiti. Odnosi su savezi, gdje zajedno gledate na isti gol, cilj, pa smjenjujete faze kada tko nosi kapetansku kapu na tom brodu. Ali ako su rivalstvo i stalno nadmetanje, bolje da nisu, onda nema sjaja doma. Zato razmišljaj – kome dopuštaš da utječe na tvoj um i ulazi duboko u tvoj sveti prostor? Obješenjacima koji će te ostaviti da visiš ili hrabrim ratnicima koji će svojim mačem štititi zidove tvoje vrijednosti, umjesto ih podbadati? Isto vrijedi za vibracije, sadržaje – probadaju li te ili čuvaju tvoj sveti krug, podržavajući tvoju snagu?


U ovom tjednu osjetit ćeš veliku moć – onu kvantnog skoka koji je moguć kroz proces transformacije. Do jučer omamljeno i nemoćno, danas u borbi sa zvijerima – to je velika promjena. Opet, bez žurbe, ne juri nego promatraj i pusti da ti svaki atom upije to čudo. To će značiti narednu godinu, tako probuđena snaga, a ne potrošena odmah nego pohranjena u svaku stanicu tvog bića. Pa iz tog mira (2 MAČA, 4 MAČA) gledaj što želiš u sebi i svom životu radikalno promijeniti, a da ostvariš u punini svoje vrijednosti – glavni cilj. Gdje trebaš djelovati – učini to, ali trenirajući suprotan, novi način, dajući mu vremena da zaživi. Jer kvantni skok je velik: poziva te da se izraziš tamo gdje nisi, iziđeš tamo gdje se imaš tendenciju povući, nametneš umjesto skriveno šutiš. Igrati umjesto živjeti izigrano. Odnosi opet, kao najveće zrcalo toga gdje smo i kako smo s tim da ovaj tjedan i oni imaju priliku kvantnog skoka, na način ugodnog pomirenja kroz mirne i strpljive razgovore razumijevanja, u lijepim domovima, nad finim kolačima. Pokazivat će snagu da strpljivo prođemo kroz one razlike uslijed kojih bi se inače posvadili, da dopustimo razlike u mišljenju i pristupu, komuniciramo i teške i depresivne teme s razumijevanjem i otvaranjem drugome, umjesto dizanjem ega, argumenata i tvrdoglavog inzistiranja na svome.


Sve ima funkciju osvještenja – što je tvojoj duši najvažnije. A spoznaja istine je iscjeljenje.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram