Osvjetljenje ljepote


Uvijek je za ovaj blagdan dobro otići na neko mjesto moći. Fizički, ako možeš, ako ne psihički - neku zonu gdje osjećaš svoju moć i snagu. Ne nešto što pumpa ego, ne tu vrstu snage, nego izvornu snagu - tako je utiskuješ i jačaš u sebi, da traje, dugo kao ovaj svijetli dan.


Inače, samu Lithu obilježava nebeski aspekt koji donosi kao malo olakšanja u ovu turobnu situaciju (Saturn, Pluton, sve to). Ona time ne prestaje, samo eto postaje malo manje teška, a opet, i to mnogo znači. Riječ je o kontaktu Jupitera i Venere. Obično se astrolozi diljem svijeta razvesele toj interakciji jer su u pitanju dvije pozitivne planete, pa pišu o njihovim pozitivnim aspektima, umijeću privlačenja obilja, stvaranja itd. No, ja baš i ne bih tako oduševljeno jer ipak su u opoziciji. Znači suprotstavljeni, pa tako rasipaju energiju jedno drugome, umanjuju se. Zato su opozicije sjajne - pogledaj gdje ih imaš da vidiš gdje se ne cijeniš. Gdje prodaješ svoje zlato za kikiriki. Gdje nemaš svijest o tome da vrijediš, onako istinski.


Kada taj sukob aktiviraju u umu Jupiter i Venera, tada je dobro vidjeti gdje smo nesigurni oko vlastite ljepote, ljepote stvaranja, vrijednosti koju dajemo. Kaže Tarot, kroz odnose.


Ovo je zapravo jaka sila koja diže unutarnju Valkiru da prereže stare identitete -i žrtve i spasitelja. Odnose i ponašanja proizišla iz njih. Saveze u kojima si s nekim jer misliš da je jači i da će te štititi, a zapravo na kraju dana sjediš usamljeno sa svojim oblačnim raspoloženjima i nejasnoćama. I to može biti iritantno, stalno te napadati, nemoj bježati: pogledaj sve to što te bode, i pretvori mačeva što prijete u zlatne ribice koje lete, napravi od njih neku umjetnost. Nema veze što je možda nespretno, s greškom, kakvo god - samo da osjetiš tu čaroliju igre. Kao djeca kad se igraju, ne mare za savršenstvo u izvedbi. To ego tako gleda, suština ne, ona samo hoće da teče. Pa joj pomozi, sebi pomozi da tečeš tako što se pustiš. I vidjet ćeš kako ćeš drugačije gledati na svaki svoj cvijet. Ne ono ego prepotentno, nego iz duše sretno, zahvalno na prilici da stvoriš, daru kojim to činiš i mogućnosti da mirišeš polen. Tada izranja istinsko poštovanje svoje ljepote i ljepote svog stvaranja jer ti kreativna energija ne curi na krpanja kompleksa.


Sretna Litha! Uživaj!

Tekstovi o današnjem blagdanu vezanom uz solsticij, Lithi (klik na naslov vodi u tekst):

SVJETLOSNI DAN - SVETKOVINA OBILJA

SVJETLO NA ZEMLJI

SLAVLJE SVJETLA

SUKOB SVJETLA

PLES NA KOSTURIMA


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram