Pomračenja za prosvjetljenja


„Kad možeš izići iz svojih zatvora, usprkos strahu i boli...

Ako uspijevaš savinuti svoje krutosti... pustiti da propadne, ili čak razbiti ono što je fiksirano i naizgled sigurno...

Ako se umiješ u opasnosti ponašati ratnički... Spremno da žrtvuješ jedan cvijet drag ti, za kasniji novi vrt u sasvim novoj kući... Onda možeš od ovih energija napredovati“ Kažu 8 MAČEVA, KRALJ MAČEVA I 5 MAČEVA kad pitam Tarot koja vibracija, svijest, stav čine da profitiramo od super-žestokih frekvencija sedmog mjeseca...


Da, ovo uopće nije lako, da se ne zavaravamo. Sve mačevi. Mačevi su oružje. Nanose bol. Njima se ubija, to su noževi i škare na koje se možeš porezati, to je sve što te u tijelu probada, misli koje te koče, oštri pogledi, riječi koje ubadaju, strahovi koji ti prijete, od kojih bježiš intelektualizirajući ih... To su nečije kandže zarinute u tvoje srce. Ili tvoje, koje ne vidiš, pa se ponašaš autodestruktivno. To su nokti koje u stisku straha zarivaš u meso šake do boli, ili zubi koje stišćeš do uništenja, od grča, dok spavaš.


No, u njima je – kažu karte - ključ iscjeljenja i utiranja novog puta ovog mjeseca. Samo, naravno, s oštricama treba oprezno igrati. Ovo je vrijeme da se maknu one koje te koče. Držiš ih se, čak nesvjesno, jer nekako na njima gradiš svoj ego, prividnu sigurnost. Ali su ti zapravo zatvor. Smanji ih svjesnim radom i voljom. U protivnom, smanjit će se same, preko boli u fizičkom tijelu. To je kao ona priča da se penješ na planinu s malo tereta – bacaj što ne treba. Jasno, prethodno osvijesti, nemoj okretati glavu i intelektualizirati stvari: tamo gdje sve djeluje savršeno i „ne smije se maknuti ni milimetar jer je sve složeno baš pravo“, tamo će udariti promjena. Pa je bolje da udariš ti. A ako te strefi i udari iako sve radiš da fleksibilno ploviš... lakše ćeš podnijeti stvari i znajući da biraš stav kojeg ćeš zauzeti u nekoj opasnosti: može sebe u toj situaciji doživjeti kao žrtvu, onda će još više boljeti i vjerojatnost je da ćeš se još o nešto dodatno saplesti ili nekako povrijediti. Ili, možeš se gledati kao na ratnika u oluji. Promatrati objektivno boli, opasnosti, ali ostati promatrati jer jedino iz odmaka i mira možeš smisliti pametnu strategiju izlaza.


Ovo je vrijeme brušenja oštrica – onih kojima režeš viškove, ili to život radi za tebe. Pa ponekad polomi najdraži cvijet na terenu, samo zato jer je vrijeme za novo polje i nove načine. Da ti pokaže, da te pokrene. To ne znači da trebaš jurišati u rušenje ili forsirati kretanje u nove pothvate. Ako dođe samo, kao dio toka, ideš. Ali ne jurišaš. Promatraš i čuvaš tijelo u ovim obratima. Čuvaš tijelo zato što kad izvučeš nož iz neke rane, ona krvari i ne možeš odmah dalje trčati. Ne smiješ, čak. Uništit ćeš i ono što ne treba. Nego stani, iscjeli, pa sačekaj novi val za uzlet koji ti slijedi.


Mjesec počinje žestoko i astrološki – potpunom pomrčinom Sunca u Raku, preksutra, noseći novu silu u područja naše korijenske sigurnosti, onoga što doživljavamo svojim domom i korijenom.

* Dan kasnije, 3.7., zagrljaj majčinske energije Venere koja ulazi u Raka, optimalan dan za iscjeljenja onoga što dugo probada, osobito u području obitelji i roditeljskih odnosa.

* Zatim, 8.7., Merkur kreće retrogradno i radi konjukciju s Marsom: to su Kula i Mag, eksplozija uma i riječi, pazi da nekoga ne povrijediš, zaštiti se od tuđih uboda verbalnih, djeluj iz tijela i hare, ovo je znanje instinkta.

* Potom 9.7. Hiron u Ovnu kreće retrogradno, uron u sebe da iscjelimo gdje se osjećamo nedovoljnima – nedovoljno dobrima, lijepima, pametnima – opet izvučemo nešto oštrica iz rana, okretom unutra. Isti dan, konjukcija Sunca i Sjevernog Mjesečevog čvora u opoziciji sa Saturnom i Južnim čvorom – osvještenje gdje nam energiju rasipa konflikt, gdje režemo svoje cvijeće da bi se prikazali društvu kao zvijezde. Gdje smo hladni i kruti prema sebi, a trebali bi stati i zagrliti svoje bogate latice, umjesto ih samouništavati jer neki mrki unutarnji kritičar kojem se nesvjesno želimo dopasti tako govori.

* Dva dana kasnije, 11.7., Mars u Lavu u kvadratu s Uranom u Biku... Kad luđak uđe u kulu i uz frenetičan smijeh sruši sve do temelja, dijamante porazbaca pjevajući kako je vrijeme da se stavi križ na stare boli srca jer su nova veselja ispred nas. Rušenje stabilnost koje boli, a kako da luđaku vjeruješ o lijepom novom putu o kojem pjeva... Ostati zen, u kupki, moru... da se ublaži silna, a nepredvidiva snaga koja dolazi u trenu i potresa iz temelja.

* Onda 14.7., Opozicija Sunca u Raku s Plutonom u Jarcu... nova kriza identiteta, kao prilika za spomenutu trazniciju iz žrtve u ratnika. Kad se u trenu sjetiš da je možda sve što možeš – birati perspektivu i stav.

* Zatim 16.7. Pomrčina Mjeseca u Jarcu (u opoziciji sa Suncem, Merkurom, Venerom, konjukciji sa Saturnom i Plutonom). To je ona probodena ruža... Zadnjim vriskom ona kaže „makni se od agresora“. Ili „makni agresora“. Umorni, razbijeni, a s nekom divljačkom silom i spremnosti da preživimo – to je ono kad vučemo s ruba snage zadnji korak da finalno obračunamo sa... stvarima koje režu našu ljepotu. Kao mjeru nove prilagodbe u životu.

* Pa, 19.7. Retrogradni Merkur se vraća u Raka, povlačimo škare i klješta kojima režemo u svoj oklop, da za procjenu novog stanja.

* 21.7. Novi izazov – Venera u Raku oponirana Plutonom u Jarcu...Bit će odrezani putevi i djelovanja koja proizlaze iz nezrelih fantazija, lijenih želja za ugodom, hedonizma, želja. Viša svrha duše je podržana, taj put otvoren. Sve drugo, udar. Isti dan, konjukcija Merkura i Sunca u Raku, blagoslov trenutačne spoznaje o pravom ritmu i smjeru.

* Dan kasnije, 22.7., Sunce ulazi u Lava, izranja iz kotla alkemijom preporođeno srce i novi pehari su oko nas – ljudi i odnosi koji pokazuju pravi smjer novog razvoja.

* Poslije, 28.7. u Lava ulazi i Venera i budi pravu ljepotu srca, pravi ružin cvat, miris svjetla na kraju svega.

* Zaokružuje 7. Mjesec, zajedno s kvadratom Sunca i Urana dan kasnije, 29.7., kada pogledom u svoje oči možemo jasno vidjeti koliko je izbrušen naš ego i koji je pravi dijamant na kojem trebamo graditi svoj posao. Glavni dar je osvještenje gde sami sebe bodemo, u kojim strahovima smo smrznuti, a posljedica je autodestrukcija – i ponašanja koja privlače uništenje od drugih, i finalno završiti s tim.


U konačnici, glavna svijest je ona da inteligentna osoba živi radosno i zahvalno, kakve god bile vanjske okolnosti. Ima radost koja proizlazi iz unutarnjeg razumijevanja da čovjek nikada zadovoljstvo i radost ne postiže izvana i da želje uvijek, i kada su ispunjene, vremenom vode u suze. Shvaćajući prirodu želja, odriče ih se, odmiče od njih i tako izranja u svom zadovoljstvu. Živi u zahvalnosti. Ove enegije zaista nekako vode slomu uma kroz slom želja u nama. Toliko brzih i žestokih okreta čine da ne možeš projicirati stvari, trošiti vrijeme na budućnost i fantaziju ikakvog tipa, nego jednostavno moraš biti u ovdje i sad. Tjeraju čovjeka na meditaciju, a ona je odmak od želja, misli, cijelog uma. Opuštanje u trenu, u ovdje i sada gdje je vječnost i cijela istina. Taj slom uma koji planira i projicira na temelju želja i strahova je koristan jer briše nepotrebno, pokazujući prolaznost svega vanjskoga – nešto je sjeme želje, onda se ostvari kao mirisna ruža, ali i ona strune ili je odrezana za nečiji buket. A onaj koji gleda tu prolaznost, ima mir u odnosu na nju. I taj je uronjen u suštinu života, tek tako ostvarujući stabilnost stalnu i pravu zbog toga što postaje sam tok.

Da, intenzivno i golemo, naravno, svatko će to proći u svom individualnom scenariju. Ako želiš osobne mjesečne Tarot uvide, piši na devidas.dea@gmail.com.

Klasična mjesečna prognoza odgovara na pitanja:

* Glavni događaj ovog mjeseca

* Glavna moja snaga ovog mjeseca

* Glavna slabost za osvijestiti ovog mjeseca

* Što sam ovog mjeseca podržan/a stvoriti za svoje dugoročno dobro

Možeš pitati što god osjećaš da je važno, a neka pitanja koja proizlaze iz opisanog kolektivnog stanja važna za osvijestiti su:

* Što odrezati?

* Koju svoju ružu (vrijednost) zaštititi?

* U čemu da sidriš svoju sigurnost za trajnost?

* Što je suštinski dijamant tvog ega s kojim trebaš operirati svjesno (a ne da ego operira tobom)?

* Što je glavni nesvjesni zatvor koji te bode i priziva nove ubode i rane?

* Što spašavati od rušenja?

* Koji je novi životno-poslovni kreativni put na kojeg se trebaš usmjeriti jer je najusklađeniji s Tobom?

* Ako želiš još Tarot inspiracije svoje moći i uvida za rješenje dilema, pridružite se ELEMENTIMA na Fejsu ili zaprati TaroThrone na Instagramu
COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram