Razbij prepreke


Uništi ono što te košta, psihičkih i fizičkih resursa, iscrpljuje: razbij prepreke, da možeš slobodno dalje – kažu karte kada ih pitam kako najbolje upotrijebiti energiju ove pomrčine Mjeseca čije se vibracije već naziru, osjećaju... a koja je nastupa 16., u utorak.


Svaka je eklipsa posebna, to znamo, a u ovoj godini je sve jače i nabijenije, pa tako i ova. Ona je svojevrsni obol onoj od prije dva tjedna – od koje smo se taman kao malo prioporavili :D Taman za završnicu koja slijedi ;)


Zato pitam karte kako je najbolje svjesno upotrijebiti te vjetrove. Šta je najbolje da radimo kada grmi i tutnji. To naravno neće spriječiti oluju, nego nam pomoći da koliko god možemo maksimalno upotrijebimo njene snage.


A ove sile su goleme – brzo ćemo ih astrološki preletjeti: pomračeni Mjesec u Jarcu je u konjukciji s Plutonom, na njih iz blizine utječe Saturn... Pluton je u opoziciji sa Suncem, a ono u konjukciji s tiranskom zvijezdom Pollux. Saturn je u opoziciji s Venerom, sekstilu s Neptunom i konjukciji sa svadljivom i prevrtljivom zvijezdom Vegom. Venera u Raku je, osim u opoziciji sa Saturnom, u trigonu s Neptunom i konjukciji s emotivno tvrdoglavom, preosjetljivom zvijezdom Kanopus. Sve se zbiva na sudbinskoj osovini Rak-Jarac, mjestima koja se smatraju točkama ulaska i izlaska duša u tijelo na Zemlji, a u kojima su Mjesečevi čvorovi.


Huuuh, imamo golemu snagu spremnu da poruši. Prosvrdla iz dubina najzakopanije tajne, probleme, potisnute materijale o doživljaju sebe, o odnosima, nezadovoljstva... psihotiranije, iluzije rana... Time blaga. Znat ćeš najbolje što je tvoje po onome što te vrti, kopka, o čemu misliš, što ti diže jake emotivne reakcije – zadnja dva tjedna. To su ti blokade koje imaju zajednički korijen, na istom bloku su sagrađene. Paralelno s tim, isto ćeš znati što ti je cilj, zadatak duše, iskonska potreba tvoje prirode po tome što ti se u ta dva tjedna vrti kao dubok poriv da ostvariš, prava vizija, želja dublja od običnog željenja, više kao potreba bića. Ova eklipsa je prilika da razbiješ baš taj blok na kojem su nikle blokade – i tako oslobodiš put za svoje ostvarenje u ovom životu. Ono kroz radovanje – jer rad je radost kada je vezan s prirodom duše – kojim ostavljaš otisak i utiskuješ novu stazu u poljima Života, na ovom svijetu.


Sretno društvo je ono u kojem je rad – radovanje, a to je onda kada ljudi žive svoje božanske darove (talente) i djeluju kroz njih. Grade posao na onome što obožavaju i o čemu mogu pričati dan i noć, oko čega im oči sjaje. Dharma, svrha, ostvarenje, poslanje – kako hoćeš. Možda već znaš što je to za tebe, ali nikako da pokreneš, ili se usudiš ili već jesi, ali je stvar došla do točke s koje nekako ne ide dalje, iako imaš planove... Nekako kao da zastaje, vrti se u slijepoj ulici, počinješ se osjećati potrošeno oko toga, a znaš da ima tako još puno i imaš planova... onako čudnjikavo ti je....


Koja god varijanta bila, to je znak da u tebi postoji još mrva tog bloka, odnosno komadić koji će sad izroniti, a možeš ga razbiti tako da ga prepoznaš u sebi. Nađeš trun u srcu – kao u Ledenoj kraljici, sjećaš se priče? Malom dječaku uleti komad leda u sistem i postane zao, pa ga djevojčica spašava? E tako nekako mi sad vadimo taj komad leda iz srca jer on tamo čini da smo smrznuti umjesto rasplesani u svom stvaranju, izražavanju sebe i svog dara. Jedinog na čemu možemo i trebamo graditi svoje poslanje. Taj komadić leda je ono na što se spotičemo, ne hodamo u svom ritmu, gledamo što će drugi reći, hoćemo li djelovati sebični i okrutni, itd... Svatko zna svoju varijantu prilagođenog koraka, glasa, držanja... A kad nisi sto posto svoj, nisi uopće svoj – pa kao što trn u cipeli utječe na cijelu figuru u hodu, tako i taj djelić leda u srcu utječe na kreaciju, na hrabrost da pokreneš, napraviš, ostvariš, tražiš svoje – u poslu, ljubavi, životu jednostavno.


Zato karte kažu – iskoristi ovu silu da razbiješ taj komadić leda, otopiš ga. Prepoznaj kada je uletio, uglavnom se to na razini inkarnacije događa u djetinjstvu, ali kako je Pluton upeten u priču, ovo je i preko groba, odnosno može biti nešto što se provlači kroz inkarniranja, ili naslijeđeno od predaka... Prepoznaj mehanizam iz kojeg se ponašaš na način da umanjuješ vrijednost svojih osjećaja, u nekom odnosu kojeg trpiš „zbog obitelji“ (ono kad se roditelji ne rastaju zbog djece, iako su se prerasli i razrasli)... svatko zna gdje mu je ta blokada, najavila se u ova dva tjedna. To je sve ono što ti izvrće srce, čini da potamni u trenu od tuge, što više ne voliš, ali „moraš“... I okreni ga. Okreni ga u sebi.


Možda u ovom trenu ne možeš odšetati iz problematične situacije, ali možeš iz nje izvući svoje srce. Prestati izlijevati emotivne fluide na muža koji je davno postao razočarenje, roditelja, ovo, ono... bilo koga i što što je iritacija. Prestati se nervirati oko toga, misliti, davati pažnju. Nađi točku okidanja, gdje te trzaju u tugu i bol i nju odreži. Nemoj se bojati odreći svojih tuga. One nisu ti. One su mreža prošlosti iz koje u ovom trenu možeš, ako stvarno hoćeš, izići. A hoćeš, ako želiš sretno živjeti. Zato otopi taj komadić leda dahom svoje pažnje usmjerene na njega. Odlukom da – nema dopuštenje da više cijedi tvoje kreativne sokove jer su ti potreni za stvaranje.


Sve to možeš pojačati ako opredmetiš: uzmeš neki stari tanjur, kojeg ionako ne koristiš baš puno. I crvenim flomasterom na njemu napišeš prepreke tj. sve ono što ti bespotrebno crpi energiju, a nikako se ne rješava. Crnim napišeš strahove koje imaš, a vezani su uz tvoje izražavanje i poslovno ostvarenje. I onda ga, na eklipsu, znači u utorak, razbiješ. Dok tako leži u djelićima (da ih je što više, jako tresni s njim o pod), uzmi čašu vode i programiraj je s namjerom prihvaćanja tih prepreka i svega što je bilo jer te izbrusilo, naučilo, i prožmi to namjerom puštanja u miru. Zalij cijeli tanjur. I sve skupa zakopaj u nekoj zemlji blizu kuće, zgrade, doma. Zbog toga je zgodno da to radiš na ručniku koji ti ne treba, iznad kade, da lakše sve sakupiš poslije.

I nemoj ostati stajati s tim, nego se nastavi kretati: odmah iz toga počni stvarati, ako ne znaš šta – onda plan, počni promišljati, crtati mapu, samo se kreći. Istreniraj taj obrat u trenu napraviti, tu svu silnu energiju u izražaj kroz poslanje uložiti. I vidjet ćeš – novi put sreće ćeš tako stvoriti. Neka ti eklipsa tvoje blago izroni, i neka te srce vodi da se s njim bogato kroz radovanje ostvariš!

Da, Ako želiš provjeru s Tarotom oko toga koje je tvoje blago duše na temelju kojeg trebaš graditi svoj posao/poslanje – ili bilo što u vezi ostvarenja posla svoje duše: kako da pokreneš priču, koja ti je glavna prepreka i kako je preskočiti, što je tvoj glavni proizvod koji odražava tvoje najsuštinskije biće - piši na devidas.dea@gmail.com

* Ako želiš još Tarot inspiracije svoje moći i uvida za rješenje dilema, pridružite se ELEMENTIMA na Fejsu ili zaprati TaroThrone na Instagramu
COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram