"Neću" je novo "hoću"Koliko lako kažeš što... ne misliš, ma ni osjećaš – nego što jesi? Nije to ono „govorim svoje mišljenje“, to je vrlo lako, i ima tisuću ograda i zaštita u sebi „ja tako mislim, što se mene tiče“. I ok je.


Ali, sloj dublje je reći to tonom koji je više od mišljenja, koji je tvoja suština. Taj ton nije onaj internetski, žovijalni, društveni. To često nije ton kojim govorimo kada komuniciramo u nekoj društvenoj situaciji. To je ton duše. Njime kažeš i „dobar dan“ u dućanu, pa se energija promjeni, ovi prestrašeni se malo smrznu i odmaknu, ovi budniji naćule uši ne bi li još pjesme, te vibracije „ubrali“.


To je zapravo ton kojim puštaš dušu da govori.I kada pitam karte za jednu jedinu osnovnu stvar koju je važno sa Sobom napraviti ovaj nelak tjedan, ne da bi bio lakši, nego da bismo bili više svoji – javljaju se ZVIJEZDA, SVIJET I SUD, glasno trubeći o svojoj istini. I tome da je ključno nju izraziti, na nov način. Jasno da to traži preispitivanja – neke stvari smo i prije govorili, ali nismo bili one. Recimo „ja nisam tvoja žrtva“. Mogli smo to papigariti to kraja svemira. Sto puta na dan reći nekome da je gotovo s našim davanjima prema njemu, da se povlačimo... ili što već smo govorili. Ali tek kad se iznutra dignemo s koljena i ustanemo iz pozicije žrtve u poziciju osobe koja pleše u svom ritmu.... tek tada naše „nisam žrtva“ postaje stvarnost, istina koja odjekuje. Stoga smo pozvani ovaj tjedan, a sve u sklopu ono spomenutog kretanja dalje u cijelu svoju novu stvarnost.... napraviti tu reviziju gdje više nismo nešto što smo bili. Pred ogledalo stati i pogledati gdje smo se previše izlijevali – trošili, tupili o jedno te isto, čeznuli uslijed istih ideala... A više to nismo. Narasli smo. I spremni smo među svijet i ljude, ali to ne samo vanjske ljude nego i ona unutarnja lica, one u svom umu, glavi, kako hoćeš – izići na novi način.Mudro je početi sa svojim precima i reći im hvala na svemu što je, i posebno – gdje ja više nisam „vi“. Cijeli tekst o tome zašto i kako je ovdje, ali sada je tren za glasom pustiti svoje istine oko toga gdje nisi oni.Primjerice, od nekoga si baš naslijedio dar da jako brineš o drugima i to te oplemenilo, ali i došta koštalo. Zahvaljujući tome si i narasla, i to si prerasla: to je gotovo i vrijeme je da to objaviš. Ne bukom, nego mirom: odzvanja istina i vibracija, ne nužno decibeli. I tu je prilika, da skupa s opadajućim lišćem, zahvališ SMRTI na tome što je odnijela, skupa s tijelima predaka, i ono što zaista više nema utjecaj na tebe. Da to prepoznaš i odrežeš, završiš sa starim mehanizmima odnošenja prema svijetu. Prilika da prestaneš trošiti svoju SNAGU na borbe koje nisu tvoje. U svemu ovome pomoći će ti riječ NEĆU. Znaš kako je djeca često govore? Često, doduše, bezveze, jer testiraju granice, ali fora je da to kažu suvereno, iz duše. Vježbaj reći „neću“. I ostati dosljedna tome.


Zato što nekad lakše spoznajemo što jesmo, preko osvještenaj toga što (više) nismo. Što hoćemo preko toga što nećemo - tzv. negativna definicija kao privremena trasa, most do osvješenja i ostvarenja.


🌟 Ako želiš Tarot podršku u toj dilemi – čemu (kojim ljudima, vibracijama, naslijeđenim i nesvjesnim mehanizmima) trebam reći NEĆU za življenje prave sebe... i koji je tvoj pravi NAČIN (vibracija i unutarnji stav) da je to neću zdravoi tvoje..., piši na devidas.dea@gmail.com 🌟💖👑


* Ako želiš još Tarot inspiracije svoje moći i uvida za rješenje dilema, pridruži se ELEMENTIMA na Fejsu ili zaprati TaroThrone na InstagramuCOPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram