Povratak snageBlaga izgubljena, oplakana, dolaze na novi nacin - kazu Kraljica dinara, 5 pehara i Svijet kada pitam sto je glavno za osvijestiti i integrirati tokom danasnjeg Punog Mjeseca.


A to je dugo cekana dobra vijest: u vremenima tezina, budenje snage veci je blagoslov od icega.


Ali, nije to ono kako smo bili kao nekad. Toga nema. Ovo je potpuno promijenjena sila, obnovljena - ona koja izranja iz preobrazbe osjecajnog tijela.


Da, djeluje cudno, cak nemoguce preobratiti vlastitu cuvstvenost. To je ono kad ljudi kazu "sto cu, ne mogu si pomoci, kad volim volim i dajem sve". Ali zato je tu sila umiranja i radanja, u astrosimbolici zvana Pluton, koja se pobrine izubijati covjeka koliko treba, navuci mu smrtni crni plast da tugovanjem ispod njega shvati koliko je promatranje boli caroban proces jer mijenja receptore za bol, recimo to tako, ono slabo sto vise ne moze prezivljavati u ono jako sto rada novi zivot.I ta sila, kvadrira bas ovaj Puni Mjesec u Ovnu, marsovom bicu cija je Pluton visa vibracija. Sve skupa cineci da se nas osjecajni sklop potpuno resetira. Nema vise "lako se vezem, takva sam".


Novo bice se lako veze kad hoce, ne kad ga stihija i autopilot inercije natjera. I tako snaga jaca.Zato je ova puna Luna sjajna za vidjeti gdje smo slobodni - od vrpci sto vezase s precima, konceptima, karmama, gladima koje su trazile posto-poto punjenja.Glavna spoznaja je gdje sam OSJECAJNO OSLOBODENA OSOBA.


Za integrirati je u nekom brzom dnevnom ritualu - 10 pehara, Pustinjak, 7 dinara: odmakni se od obitelji, druzenja, makar na deset minuta i pogledaj koje si sve zivotne radove i troskove podnijela sama. Da, izgledalo je kao da si zrtva. Ali, u njima je tvoja snaga. Oni ti pokazuju kako se osjecas: emocija tuge i bijesa vise nema, ima mira i razumijevanja. A odraz toga u osjecajnom polju tvog nefizickog tijela (tamo gdje ti pulsira u auri) zapecati zlatnim krugovima svjetla.


#MangaTarot


* Ako želiš još Tarot inspiracije svoje moći i uvida za rješenje dilema, pridružite se ELEMENTIMA na Fejsu ili zaprati TaroThrone na InstagramuCOPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram