Okreće se perspektiva, a s njom i prioriteti: to je Promjena POLA(RITETA) koja počinje u Svijesti, a koju smo dugo i uporno zahtjevali: svaki put kad smo poželjeli da nešto ne bude crno, nego bijelo, tražili smo zapravo to.

Znamo da nas Smrt čini osjetljivijima na Život: svaki put kada smo se susreli s njom, čak i ako smo otišli...

Blago koje se ne troši, propada. Bilo koji vaš dar, talent, koji je ostao neupotrebljen, odnosno neizražen – predstavlja uzrok vaše frustracije.

Ostvarenje Sebe nije nužno vezano uz nešto megalomansko – u smislu, imate pjevački talent, pa sad pošto poto morate postati svjetska glazbena zvijezda. Ni u ludilu: dovoljno je izraziti...

O razvoju duše puno se govori. A ključno je znati: u svom putovanju po Vječnosti duša iskušava – u raznim oblicima, na raznim razinama, prostorima, vremenima i dimenzijama – razne stvari. Koje se, u suštini, svode na dva suprotna pola Izražavanja Jednog: krajnji aktivni i pasivni, tj. „pozitivni“ i „negativni“.

Duša, u nekim prič...

Vidjeti dobro i nedobro kao dio istoga, razumijevajući razloge i svrhu njihovog postojanja znači biti Ljubav, ostvariti sebe kao ljubav. I – gledati kroz „ružičaste naočale“.

Stanje svijesti koje svi iskusimo, barem jednom u životu, jest ono u prvim fazama zaljubljenosti: sve djeluje prekrasno, problemi izgledaju kao uzbudljivi i...

Svrha Cilja je, zapravo, pokretanje energije. Cilj nije točka na koju treba dotrčati, po mogućnosti što prije i bez obzira na sve. Cilj je putovanje do zamišljene točke, sa svim izmjenama plana koje donosi.

Zato je važno imati cilj: on pokreće, u nekom smjeru, budi djelovanje. A svako kretanje je dobro. Stajanje je stagnacija, a...

Na putu samorazvoja često se susrećemo s dva pojma – oprost i krivnja. Odnosno, te se dvije „stavke“ smatraju glavnim zadacima na putu samorazvoja. No, upravo u tome je klopka. Jer – ne postoji tako nešto kao što su oprost ili krivnja.

Kao i u svemu, bitno je definirati pojmove. Pogledajmo što stoji iza ovih. Dakle, krivnja. Pod...

Buđenje Svijesti može potaknuti samo Učitelj. Jer, Svijest je toliko velik teritorij da se, bez pravog vodstva – kao svojevrsne mape kretanja, s upozorenjima i etapama – lako izgubiti.

Da se razumijemo, učitelj nije osoba koju treba slijediti ili za njom trčati. Kao što kaže jedan od maestalnih Učitelja, inkarniran kao Indijac Sr...

U Plesu Vječnosti – igri inkarniranja, tj. spuštanja Duše u Tijelo – igramo razne uloge.Zanimljivo je kako, koliko god znamo da je Život Pozornica, a mi - u ljudskom tijelu – igrači različitih uloga kroz koje se razvija Duša, ipak odbijamo negativne uloge, dok nam se ego rado krasi pozitivnima.

Primjerice, uživamo u ulozi prijate...

Lako se zapetljati u mrežu riječi, u nju uvući ili njome prevariti. Riječi su maske – govorio je Tin Ujević, ali Riječ stvori Sve (u početku bijaše Riječ). Stoga je mistična, kao i dar govora – njome se može stvarati, i uništavati.

U drevna vedska vremena se, primjerice, govorilo da je riječ zakon – ono što bi netko rekao, imalo...

Život, zapravo, nije logičan. Istina je, cijeli se proces odvija po nekom redu, urođenom. Često se kaže da je energija/Božansko/Sila – inteligentna sama po sebi. To znači da zapravo sama, u skladu s vlastitim ritmom i skrivenom Mudrošću, zna kako urediti sve što treba – od Svemira do osobnog iscjeljenja.

U tom smislu, najveće sil...

Prvi i Zadnji korak u integraciji Samog Sebe je – Ujednjenje sa svojim Blizancem.

Pri pojmu blizanac, obično romantično pomislimo da je u pitanju blizanska vatra – koncept koji se odnosi na povezanost duša dublju od uobičajenog koncepta „srodnih duša“. No, blizanske vatre održavaju našeg Osobnog Blizanca, o kojem je ovdje riječ:...

O vjeri se puno govori, ali je se – zapravo – malo živi. Svaka kriza u životu, zapravo, ima zajednički nazivnik: a to je kriza vjere. Onaj osjećaj odvojenosti koji izaziva neobjašnjiv strah te čini da je sve što je dojučer imalo svrhu i izgledalo vrijedno svakog truda, sada besmisleno.

Vjera, naravno, nije racionalna kategorija....

Za svako iscjeljenje, ključno je oslobođenje. Na svakoj razini. Na fizičkoj, ono znači oslobođenje uzročnika bolesti. Na emotivnoj, ono je oslobođenje razarajućih emocija, a na mentalnoj štetnih uvjerenja. Na duhovnoj, ono je oslobođenja zamjeranja, poznato kao moć oprosta.

Obično ne dođemo do srži problema dok nas problem – ne z...

Kao i u svemu drugome, tao mudraci ovime prenose vrlo praktičnu uputu koja se odnosi na štednju energije. Grlo i grlena čakra su, prema njihovom tisućljetnom iskustvu, najveći „potrošači“ energije.

​U taoističkoj iscjeliteljskoj praksi, postoji jedan bitan savjet koji se prenosi, a kaže: odmah nakon buđenja, mudro je šutjeti, bar...

Naravno, u suštini grešaka nema – sve one su, u stvari, stepenice na putu razvoja, odnosno učenja. Jednostavno ne bismo saznali i spoznali da nismo „pogriješili“.

Pa ipak, ljudski jezik često ne može prenijeti suštinu, i to je prirodno. Pa ćemo se kompromisno dogovoriti da riječ „greška“ koristimo za sve one poteze koje smo, na s...

Please reload

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram