Oni su prisutni kroz zvjezdani odraz, javljaju se u mnogo oblika i lica, a najmudriji djeluju igrajući s njihovim darovima – kažu Dobra Maca (Sud), 9 mora (9 pehara) i Mačja magija (Mag) iz slatkog Mystical Cat Tarota kada ih pitam kako najbolje preživjeti ovaj tjedan.

Koristeći darove onih koji su se vratili u svoj zvjezdani o...

 U kakvom je stanju tvoj unutarnji samuraj? Dobro ako je budan I spreman jer je s njim, kažu karte, najbolje proći kroz energije siječanja. Posebno u prva dva tjedna, one “udaraju” ton cijelom godišnjem ciklusu. Okidaju I otkidaju.

A u turbulencijama je nekako najpodnošljivije pravim ratnicima. Oni su navikli na udare I okrete....

 Hajde uzmi taj nož

I prereži

Šarene tapete

Koje ti svijet nameće

Kažu “složi kosu, uredi se”

Neka je tvoja kuća primjer.

Neka je sve red

Kulturno da bude

A što je s onim što nosi nered?

On uvodi pravi red

Tjera te da se makneš u sebe

I tamo budeš zen

Poderi kulise, pa šta?

Šta onda ako nisi savršena, dotjerana, prava

Po čijim kriterijima?

K...

 Djeluje lijepo taj okrugli broj, nekako konačan, a opet bremenit mogućnošću novog početka. I jeste, nula je uvijek potencijal, a dva je ples – ratnički ili ljubavni.

U nuli je mogućnost za sve, i nula je veliko ništa. Dva je zajedno lijepo ili ružno, pa time i mogućnost za izbor.

Dakle, na raskrižju smo. Ok, tu smo već dugo. Samo...

U kojim stvarima, područjima života… imaš onako tihi dojam da si baš vrh? Uspjeh čisti. Gdje neka majucna taština postoji, ponos… Ali čak nisu oni toliko važni nego stav - gdje imaš stav da sve kužiš I sve znaš?

E tamo je, kažu karte, ovaj tjedan ključno sebe “srušiti”. Prerezati. Da nastaviš rasti. Bolje ti, nego da to život nap...

 Dočekali smo ga, zar ne?

Taj tren nakon kojeg svjetlo biva prisutnije, dan duže traje... solsticij ili prirodnu Novu Godinu...

Solsticij, ili Yule, o kojem više ima u tekstovima Yule: Zimski solsticij , Sretan Yule i Sretna i lijepa Nova 

Snaga ovog trena je, znamo, da završava na Zemlji faza mraka i kreće sve dulje trajati svjetl...

 On sad shvaća, da je spavao, dok je ona za njim čeznula… kažu MAG, 8 MAČEVA I 4 MAČA iz Victorian Romantic Tarota kada pitam što biti I činiti, kako djelovati ovaj tjedan da smo odraz najvišeg božanstvenog sebe, dakle svoje duše I prirode.

I karte pokazuju sliku iscjeljenog kajanja. To može biti bilo koje kajanje - za propušten...

 Jel’ da jasnoća nema cijene? Ili barem tako volimo misliti, ali cvilimo kad se s nas deru slojevi, sve one magle iluzija ispred duše I očiju koje onemogućuju jasno viđenje. Ali jasno viđenje je ključno za jasno djelovanje (I komuniciranje, odnošenje). Sve. Dakle - življenje.

 Kad nema filtera uma, kad vidimo ono što je tu I sad...

 Kako gledaš na nešto u što uložiš puno - sebe, rada, truda… a dobiješ malo, ili nešto jedva?

Na prvu, logično, vjerojatno bijesno. Ili tužno, uglavnom nekako utučeno. Sa sasvim logičnim pitanjima zašto, zbog čega ja, koji je uzrok te moje gluposti, kako da spriječim sebe u novim takvim ludilima.

 Nešto poslije, promišljanjem po...

Osjetiš, jel' da, tu promjenu energije, ulaskom Jupitera u Jarca?

S njom počinje tjedan, zapravo energetski godina. Neće biti lako, osim ako... uspiješ to odigrati pametno.

Jer sve te sile u Jarcu – Jupiter, Pluton, Saturn... govore o pritisku. Istina, ciklus 2019. nas je kalio, tako da je jučer spomenuti povratak radosti više v...

Kad se mučiš kroz neku životnu borbu i imaš osjećaj da gubiš u tom trčanju kroz maraton, padaš, jel' da te iznenadi kad na kraju kao nekim čudom pobijediš?

Po putu shvatiš da nema šanse, možda čak izgubiš svaku nadu, objektivno vidiš da si u minusu sa snagom... a opet – veliki vatromet slavi tvoj prolaz? E to je iskustvo  ovog mj...

Evo ga, dočekali smo tekst o lijepom tjednu ispred nas ;)

Energetski on počinje danas, 24.11., veličanstvenim kontaktom Venere i Jupitera na Galaktičkom centru... Najplemenitiji nebeski igrači, u srcu glaksije, suštini stvari, imaju samo jedan zadatak za čovječanstvo – probuditi u ljudima svijest o široj slici i svom mjestu u nj...

Što misliš da te najviše koči na tvom životnom putu? Najviše baca u dilemu? Sve taman središ, kreneš, lijepo ti ide i onda – paf? Iz trena savršenstva u kojem stvari teku, a ti se osjećaš uzvišeno i baš na svom, pravom mjestu – odjednom obrat u stanje gdje više ne znaš kuda ideš, da li zapravo radiš pravu stvar i što iduće da uč...

„Prestani raditi crnu magiju nad samim sobom“ – kažu SUD, LUDA I MAG, Smrt i Pravda, kada pitam Tarot kako najbolje proći kroz tjedan pred nama. I normalno da svatko od nas pomisli kako se to njega ne tiče, jer pobogu tko zdrav i prav radi to?

Ali, radimo svaki puta kada budalimo sa svojom istinom. I još više, kada ludujemo sa sv...

Sjećaš se što je Kant pisao o ispravnom djelovanju?

„Ako želiš znati da li je neki tvoj potez pravi, pitaj se što bi donio društvu da je opći zakon“, da parafraziram. Vrlo slično onome „ne čini drugome što ne želiš da čini tebi“, ali meni draže jer... koji sjajan kriterij.

Kad bi moje to-i-to ponašanje bilo opći zakon, kako bi sv...

Please reload

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram