„Prestani raditi crnu magiju nad samim sobom“ – kažu SUD, LUDA I MAG, Smrt i Pravda, kada pitam Tarot kako najbolje proći kroz tjedan pred nama. I normalno da svatko od nas pomisli kako se to njega ne tiče, jer pobogu tko zdrav i prav radi to?

Ali, radimo svaki puta kada budalimo sa svojom istinom. I još više, kada ludujemo sa sv...

Sjećaš se što je Kant pisao o ispravnom djelovanju?

„Ako želiš znati da li je neki tvoj potez pravi, pitaj se što bi donio društvu da je opći zakon“, da parafraziram. Vrlo slično onome „ne čini drugome što ne želiš da čini tebi“, ali meni draže jer... koji sjajan kriterij.

Kad bi moje to-i-to ponašanje bilo opći zakon, kako bi sv...

Gdje su ti, u tijelu, razbijene nade? Izdaje, očekivanja, boli.... Sve iznevjere, gubici?

E to je ključno za osvijestiti, a ovaj mjesec silno podržano jer o tome daljnje zdravlje ovisi. Zapravo, zdravlje tijela uvijek ima vezu sa zdravljem psihe, to je jasna stvar, ali u ovako intenzivnim okolnostima promjene, a uoči ciklusa 2020...

U kojoj si grupi – među onima koji se groze retrogradnog Merkura jer „sve koči, gase se kompjutori, nesporazumi su i kašnjenja, nejasno misliš...“ ili u krugu „sjajno! Vrijeme za refleksiju i povlačenje, završavanje starih stvari....“?

 Jasno, lakše ti je ako imaš potonji stav, iako te on neće izuzeti od svih ili nekih (ovisi, in...

Ljudi, ganja nas Vrag ;) Šalim se, nego baš je upro da ga se procesuira ovaj tjedan, i evo ga opet sad...

Nego, šta je tema - radiš li sa svojim precima u savezništvu, ili je još uvijek u toku drama karmičkih raspetljavanja?

Blagdan Samhain, ovdje poznat kao Svi Sveti (više o njemu tu: Samhain: Sretna nova vještičja godina i tu: S...

Jel' primjećuješ kako su karte dosljedne kad upru u nešto? Tipa miješaš, mijenjaš špilove, ali ne, tema je ta i fućkaj se, k'o onaj dosadni virus koji traje cijeli mjesec, dok dušu ne iskašlješ i pročistiš ne pušta te...

E tako i ovdje, s odnosima, vidi nastavak. Logičan, nema šta. Pitam kako najbolje upotrijebiti žestoku energi...

Šta su za tebe odnosi? Oni najbliži, intimni, ljubavni... Što ti znače? Prema tvom mišljenju i iskustvu, koja je njihova funkcija – i u tvom životu, a i onako inače, u smislu razvoja duše?

„Odnosi, i oni najljepši, te mogu uvesti u pakao, samo da se pročistiš i osamostališ“ – kažu 2 pehara, Vrag i Svećenica kada ih pitam za glavn...

Gdje tuđi pogled čini da skačeš kao budala, od straha ili sreće, spremno da polomiš kosti, preletiš granice?

To je tvoje najranjivije mjesto i zrelo za osnaženje. Na prvu, u ovome nije problem, zapravo nije u tzv. pozitivnom efektu: netko nas zaljubljeno pogleda, mi se obradujemo... netko nam izrazi svoje voljenje, mi osjećamo za...

Kako rješavaš sukobe?

Ima ta teorija prema kojoj sjednete, svatko iznese svoj ugao, vrijednosti i nekako se nakon niza vremena, pregovora i truda dogovorite o srednjem rješenju. I ta teorija donekle vrijedi u praksi. Ali samo donekle. Ovaj tjedan, recimo, nimalo.

Jer neki sukobi nisu tu da bi se riješili – nego pokazali kako je v...

Blaga izgubljena, oplakana, dolaze na novi nacin - kazu Kraljica dinara, 5 pehara i Svijet kada pitam sto je glavno za osvijestiti i integrirati tokom danasnjeg Punog Mjeseca.

 A to je dugo cekana dobra vijest: u vremenima tezina, budenje snage veci je blagoslov od icega.

 Ali, nije to ono kako smo bili kao nekad. Toga nema. Ovo j...

Jel' ti dopizdilo više o toj glavnoj rani, tome kako te jebe na svakom koraku i bla bla? Bravo ako nije, meni je, ali šta ćeš, evo opet: 3 MAČA, CARICA, MAG kažu „Glavna rana srca doživljava potpuno iscjeljenje i rađa, začinje novi život, spreman za ljubljenje i njegovanje“.

 Ooo, pa to je zapravo dobra vijest! Ne, ne kaže da će...

 Sto radis kad skuzis da nesto moras uciniti? Logicno, odmah se primas posla.

Ali, kao uputu za ovaj tjedan, dok oslikavaju odgovor na moje pitanje "Sto je najvaznije uciniti konkretno sa sobom i u svom zivotu ovaj tjedan za najbolje uskladenje s novim namjerama svoje duse" karte kazu - cekaj.

Osvijestila si koji su ciklusi zavrse...

 Zamisli da imaš totalnu jasnoću o svemu – sve shvatiš, uzroke, posljedice, ono skriveno što te činilo slabim bićem tamo gdje si snažno... Osjetiš u sebi tako duboku i proširenu svijest, ona koja se proteže kroz golemo sada u tzv. prošlost i budućnost, i povezuje stvari na zreliji način... Vidiš kroz iluzije i zamke, ali imaš po...

 Koliko lako kažeš što... ne misliš, ma ni osjećaš – nego što jesi? Nije to ono „govorim svoje mišljenje“, to je vrlo lako, i ima tisuću ograda i zaštita u sebi „ja tako mislim, što se mene tiče“. I ok je.

Ali, sloj dublje je reći to tonom koji je više od mišljenja, koji je tvoja suština. Taj ton nije onaj internetski, žovijalni,...

 Procjeni koje trase i vozila zauvijek ostavljaš iza sebe, kao uspomene, a koje možeš još upotrijebiti, ne na stari način, nego u funkciji nove tebe – pokazuju 6 BIČEVA (ŠTAPOVA), KRALJICA KOTAČA (DINARA) I AS KOTAČA (DINARA) iz Buckland Romani Tarota govoreći o temi ovog tjedna.

 Mladi slave pobjede, drevni gledaju promjene, a...

Please reload

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2019.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram